La comissió es presenta a l'ajuntament

(El Vendrell), 6/11/2015
La Comissió per la preservació del Patrimoni del Vendrell, depenent de l’Institut d'Estudis Penedesencs (IEP) s’ha reunit amb l’alcalde Martí Carnicer, la regidora de cultura, Eva Serramià i Gemma Sabaté, tècnica de patrimoni per donar-se a conèixer, explicar les seves motivacions i preocupacions per la preservació del patrimoni.

La Comissió ja es va reunir amb l’antic consistori però, degut als nous canvis de govern, ha tornat a ser necessari presentar-se novament com a grup, reunir-se per recuperar els temes ja tractats a l'anterior legislatura i demanar ser òrgan consultor d'aquells temes relacionats amb el nostre patrimoni cultural, la necessitat del qual és deguda a temes urgents com per exemple
les obres de la Línia d’Alta Tensió, que està previst que travessi pel terme d’Albinyana i que entri per la zona del Vendrell pels turons on passa la via de l’AVE amb el que la Comissió de Patrimoni ha demanat una reunió monogràfica per a cooperar i fer canvis o el camí de la Via Agusuta, que des de l’ajuntament han garantizat un intercanvi d’idees per trobar una millor solució i poder preservar el tram.

Per la seva part, l’Ajuntament ha demanat a la Comissió més informació sobre la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders per poder tractar aquest tema amb més determinació. S’ha tornat a recalcar, també, que el barri té més de 100 anys d’històra sent els pavellons uns edificis únics a nivell estatal i europeu i que per tant, la seva conservació ha de ser un tema que s’ha de tenir present.
Pel que fa a les cases del c/ Vilafranca (Coma-Ruga), l’Ajuntament ha garantit la conservació completa de les edificacions, oferint una compensació als propietaris i la corresponent catalogació per ser un bé protegit.

La reunió va finalitzar amb la garantia de creació d'un nou POUM i un catàleg de béns protegits com també de la continuïtat de les relacions entre l'Ajuntament i la Comissió per així poder establir un pont de diàleg entre ambdòs òrgans.

Desde la comissió esperem que aquesta sigui la primera de una sèrie de reunions amb el nou consistori que ens permeti tenir accés a decisions que puguin salvaguardar i protegir el patrimoni amb el què compta la nostra població.

Comissió per la Preservació del Patrimoni del Vendrell - Institut d’Estudis Penedesencs

Unknown

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Instagram